Rutes Naturals

 SENDERS NATURALS  • SL-CV 88 "ENTRE TARONGERS - FONT DEL SISTER"

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT


 El sender discorre per una porció del terme municipal d'Alfauir. En aquest recorregut podem diferenciar dues parts:La primera, travessa una zona de bancals de tarongers amb abundància d'elements relacionats amb l'arquitectura de l'aigua seguint un tram del barranc de Vinuesa i amb mostres d'agricultura tradicional – la sénia i l'assut de Canelles, el riurau dels Garcia, etc., - la segona part del recorregut s'endinsa en un paratge de muntanya que ens permet arribar a la denominada font del Sister. En aquest paratge podem observar gran quantitat d'espècies vegetals típicament mediterrànies.


DADES TÈCNIQUES


Longitut total: 5.166 m


Duració: 1 h i 54 min.


Desnivell: 223 m.


Dificultat: Baixa.   • SL - CV 138 "SENDA DEL CASTELL"

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT


El "Sender del Castell" és un itinerari que discorre pel camí o sender tradicional d'accés al castell de Palma i a la font del Pintat. Es tracta d'un espai muntanyós abancalat per al cultiu tradicional de secà i, actualment, ocupat per una frondosa vegetació de muntanya. La ruta recorre un territori relativament costerut, pròxim al nucli urbà d'Alfauir.  


El castell de Palma, situat en el cim de l'anomenat tossal del Castell (305 m), està declarat Be d'Interés Cultural (BIC), ja que es tracta d'una construcció musulmana originària del segle XI.


L'itinerari permet gaudir d'un espai natural amb vegetació típicament mediterrània, interessants vistes panoràmiques de la vall del Vernissa, de la comarca de la Safor i de la mar Mediterrània, a més de permetre l'accés a l'esmentat castell. Al llarg del recorregut s'han disposat panells i tòtems informatius, taules interpretatives, senyals i postes direccionals.  


DADES TÈCNIQUES


Longitut total: 3.450 m.


Duració: 1 h y 36 min.


Dificultat: Baixa


Desnivell: 217 m.