CELEBRACIÓ DIA DE LA PAU. CRA ALFAUIR-RÒTOVA

« SAVE THE CHILDREN»

 

El dijous 30 de gener el CRA Alfauir-Ròtova amb motiu de la celebració del Dia de la Pau va organitzar per segon any consecutiu la cursa solidària. Aquest any tocava fer-la en Alfauir. Es tracta d´un projecte d´una organització anomenada «Save the Children» on tots els diners recollits aniran destinats a la compra de material escolar per tal que aquells xiquets que s´han vist immersos en una guerra i que s´han quedat sense escoles,  puguen continuar la seua educació amb la major normalitat possible.

 

En aquesta cursa participaren els 108 alumnes que pegaren voltes al circuit que s´havia muntat en el carrer de Madrid, en el tram que va des de l´auditori fins a la cantonada de l´escola, passant per davant de l´edifici de La Nau, la piscina i el poliesportiu. Es van habilitar dos carrils, un d´anada i un de tornada fent un total d´uns 225 metres aproximadament. Per tal de fer la cursa més vistosa i poder controlar millor a l´alumnat es van fer 4 eixides diferents: la 1a eixida va ser tot l´alumnat d´infantil, la 2a l´alumnat de 1r i 2º de primària, la 3a l´alumnat de 3r fins a 6é i, finalment, la 4a els mestres que també van voler col·laborar. L´activitat va tindre una durada de 2h aproximadament (de 10h a 12h).

 

L´alumnat va buscar patrocinadors entre els seus familiars i amics. Cada alumne/a tenia un carnet enviat per l´organització on en la part posterior deixava un espai en blanc per posar el nom dels patrocinadors i quants diners donaven per cada volta que pegara.   L´alumnat va respondre molt bé i van fer un gran esforç. Alguns van aplegar a donar 32 voltes al circuit.

 

A la fi, entre tot l´alumnat, famílies i mestres que van col·laborar es van arreplegar 1000€ que es van ingressar en el nº de compter corrent de l´organització. Podem estar molt orgullosos de

l´esforç que hem fet.

 

L´experiència ha sigut molt positiva tant per a l´alumnat com per als mestres i es valorarà tornar-la a fer a l´any següent.

 

Abans de concloure ens agradaria donar les gràcies a 3 entitats que van ajudar a que la cursa fora tot un èxit.

 

1. Gràcies a l´ajuntament d´Alfauir, i en especial al seu alcalde Marcos Tudela, per facilitar-nos el lloc de la realització de la prova, buidar-nos el carrer de cotxes, tallar-lo al trànsit, obrir-nos la Nau per tal d´utilitzar el lavabo i el vàter, cedir-nos taula, cadires i tanques per a l´organització i posar un equip de gent a la nostra disposició per al que necessitàrem.

 

2. Gràcies a l´empresa Teika per deixar-nos l´arc de meta i posar al nostre servici a l´operari que el va portar, muntar i desmuntar. Això fa que la cursa siga molt més vistosa.

 

3. Gràcies al Club d´Atletisme Safor Teika de Gandia per deixar-nos la seua carpa i proporcionar-nos uns regals per a tots els participants.